Onze Beagles

Max

Foto: Ruud Lauritsen Fotografie​

Dit is Max, onze oudste Beagle. Max is geboren op 15 juni 2015 bij Guzzle Snuggle te Daarlerveen. Max is onze balans koning. Met de puppy cursus vond max andere opdrachten al gauw niet meer interessant maar zodra er iets in beeld kwam om bovenop te gaan staan deed hij dat ook meteen. Max is verantwoordelijk voor de start van Handmade By Patty. Hij bleef maar kauwen aan lijnen waardoor ik een keer drie keer op dezelfde dag bij de dierenwinkel heb gestaan om een nieuwe lijn te kopen. ‘Laten we nu een lederen lijn kopen,’ dacht ik, ‘die zal hij niet zo snel kapot bijten.’ Helaas… Ook deze had hij zo in 2 stukken. 

In februari ’16 heb ik een workshop gevolgd om lijnen te maken en wonder boven wonder bleef hij van deze lijnen af. Wat een opluchting. Dat scheelde een hoop geld. 

Max heeft op jonge leeftijd last gekregen van verlatingsangst. Dit is vastgesteld door een gedragstherapeute. We deden Max toen nog ‘gewoon’ in de bench, maar op filmfragmenten die wij hadden gemaakt van momenten waarop hij alleen in de bench zat en wij niet thuis waren was te zien dat Max gigantisch angstig was. Er is ons toen geadviseerd om de bench niet meer voor Max te gebruiken.

Max had ook erg veel moeite om zichzelf te kunnen vermaken. Speeltjes wilde hij niet, gordijnen, eettafel stoelen en het kleed op de vloer, daar werd meneer wel blij van! Na wat rondvragen werd ons als mogelijke oplossing voor het sloopgedrag het advies gegeven, neem er nog één!

Dex

Dit is Dex, onze tweede Beagle man. Dex is een broertje van Max en is geboren op 9 augustus 2016. Ook hij is geboren bij Guzzle Snuggle te Daarlerveen. Dex is onze clown, de eeuwige pup. Zo serieus en bijna arrogant als Max kan kijken, heeft Dex de eeuwige puppy ogen (smelt).

Dex had als hoofdtaak, zijn broer Max vermaken. Max is toch wel een sloopkogel als hij alleen thuis is maar met Dex erbij zijn alleen de speelgoedkippen en kong ballen nog de pineut. Ze vermaken elkaar de hele dag door en als ze dan uitgeput zijn kruipen ze tegen elkaar aan en vallen ze samen in slaap.